Kyläyhdistys


Historiaa

Livonsaarella on harjoitettu järjestäytynyttä kylätoimintaa lähes 40 vuotta. Nykyisen kyläyhdistyksen edeltäjä, Livonsaaren kylätoimikunta, perustettiin 30.5.1981. Livonsaaren kyläyhdistys ry:ksi nimi vaihtui 16.2.2001, yhdistysrekisteröinnin jälkeen.

Tarkoitus

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on livonsaarelaisten, sekä vakituisten että vapaa-ajan asukkaitten, hyvinvoinnin, viihtyvyyden ja elinmahdollisuuksien kehittäminen. Yhdistys pyrkii lisäämään asukkaitten harrastus- ja kulttuuritoimintaa, yhteistyötä ja omatoimisuutta.

Tavoitteena on myös asukkaitten yhteisten etujen valvominen ja alueen kehittäminen, mm. kunta-aloitteiden muodossa.

Johtokunta

Yhdistyksen toimintaa johtaa 8 -15 -jäseninen johtokunta. Sen jäsenet valitaan sääntömääräisessä vuosikokouksessa, erovuoroisuusperiaatteen mukaan. Johtokunnan jäsenten nimet ja yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Tapahtumat

Kyläyhdistys järjestää lukuisia tapahtumia ja toimintaa vuoden ympäri. Niistä mainittakoon perinteiset Livonsaari-päivät kesäkuussa, kesätoritoiminnan organisointi sekä koko kylän yhteinen joulujuhla.

Kyläyhdistys ylläpitää omistamaansa Livonsaaren Seurantaloa.

Livonsaaren kyläyhdistys julkaisi vuonna 2004 Livonsaaren historiasta kertovan kirjan, Markku Lehdon kirjoittaman Paskaranda Rapaskon. Samana vuonna kyläyhdistys sai valmiiksi näköalatornin rakentamisen Samppavuoren huipulle.

Loppuvuodesta 2008 kyläyhdistys avasi omat internetsivut osoitteessa livonsaari.fi. Yhdistys löytyy myös Facebookista.

Vuonna 2010 kyläyhdistys julkaisi dvd:n, johon on tallennettu toista sataa vanhaa valokuvaa Livonsaarelta. Kuvien mukana on lyhyt esittelyteksti. Dvd on loppuunmyyty.

Kesällä 2013 sävellettiin Livonsaaarelle oma valssi. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut George Sonata ja sen esittävät Emmi Loven (laulu) ja Juho Paltta (haitari).

Livonsaaren kyläyhdistyksen toiminta tapahtuu talkoopohjalta. Kaikki kiinnostuneet, tervetuloa mukaan yhteisiin talkoisiin, livonsaarelaisten hyväksi!