LIVONSAARI-KYSELYN TULOKSET

| 0 komenttia


LIVONSAAREN KYSELYTUTKIMUKSEN TULOKSET KANNUSTAVAT KEHITTÄMÄÄN SAAREN ASEMAA

Livonsaaren kyläyhdistys teetti kesällä 2019 avoimen kyselyn selvittääkseen, mitä saaren asukkaat, kesäasukkaat ja heidän ystäväpiirinsä ajattelevat Livonsaaresta. Kyselyyn vastasi 136 henkilöä.

Kyläyhdistyksen toiminta sai hyvän yleisarvosanan – 8,7. Luonto, yhteisöllisyys sekä meri ja saaristo nousivat tärkeimmiksi asioiksi, joita vastauksissa pidettiin tärkeimpinä saareen liittyvinä asioina. Yhteisöllisyyden merkitys korostuu monessa eri vastauksessa. Yhteisöllisyyden yksi merkittävä ilmentymä on kyläyhdistyksen omistama seurojen talo, jonka ympärille yhdistyksen toiminta keskittyy. Se sai vastaajilta vahvan tuen.

Kyselyssä on paljon yhteiskunnallisia viestejä. Vastaajien enemmistö katsoo, että Naantali on saaristokaupunki. Lisäksi vastaajien enemmistö haluaa, että Livonsaaren kyläyhdistys vaikuttaa Naantalin kaupungin päätöksentekoon ja että Livonsaari saa edustajan kaupungin saaristolautakuntaan. Vastaajat ovat erittäin huolissaan meriveden huonosta laadusta. Vastaajien enemmistö ei ui Mynälahdessa.

Vastaajien enemmistö on myös valmis maksamaan kaislankorjuun kustannukset omasta rannastaan. Järviruokon niittoon eli kaislankorjuuseen kyselyn vastaajat antavat selkeän tuen.

Vastauksissa on paljon hyvää tietoa, jota kyläyhdistys voi käyttää tulevan toimintansa kehittämisessä. Tärkein viesti on nuorten ja lasten toiveiden huomioiminen ja saaminen mukan kyläyhdistyksen toimintaan.

Lisätietoja antavat puheenjohtaja Esa Aro-Heinilä ja kyselyn tehnyt Anders Blom.

Tutkimuksen tarkempia tuloksia pääset lukemaan alla olevasta linkistä:

Livonsaari -kysely 2019

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *