AJANKOHTAISTA

Ajankohtaisia tapahtumia

Livonsaaren kyläyhdistys ry:n vuosikokous pidetään Livonsaaren Seurantalolla sunnuntaina 26.3.2023 klo 14. 

Esillä on sääntömääräiset asiat. 

Kahvitarjoilu. 

Tervetuloa!

-----

Luontoretki Samppavuoren näkötornille Livonsaaressa su 16.4.2023 klo 14.00


Tule koko perheen opastetulle luontoretkelle sunnuntaina 16. huhtikuuta. Tapahtuma käynnistyy klo 14.00 Samppavuoren juurelta Livonsaaren näkötornille johtavan polun parkkipaikalta, os. Pontikkalantie 119, Livonsaari. 

Konservaattori Ari Karhilahti Turun Yliopiston biodiversiteettiyksiköstä kertoo Samppavuoren kalliomaastoon ja sen ympäristöön liittyvästä luonnosta. Retki etenee Arin johdolla havaintoja tehden alhaalta Samppavuoren laelle. Mitä sillä hetkellä on tarjolla, riippuu kevään edistymisestä ja päivän säätilasta. Lintukiikarin voi ottaa mukaan. Seurataan lintujen kevätmuuttoa, montako merikotkaa taivaalta löytyy, montako kirkontornia näkötornista näkyy. Puut, puskat, sammaleet ja jäkälät ovat talven jälkeen ainakin paikoillaan. 

"Myyttien kevät ja luonnon uudistuminen" Päästyämme Samppavuoren laelle Livonsaaressa asuva kulttuuriantropologi Inkeri Aula kertoo keväästä uusiutumisen symbolina vuodenkierron myyteissä. Inkerin ohjelmassa on mukana leikkimielinen kevätloitsu, jolla karistetaan harteilta talven pimeys. 

Näkötornin läheisyydessä on tutustumiskohteina jääkauden jäljiltä hiidenkirnu, tanssikallio ja luolamainen kalliokirkko. Menneinä aikoina Samppavuoren laki on toiminut pakopaikkana vihollisen uhatessa. Nuoriso on järjestänyt kalliolla ”hyppyjä”. Kalliokirkossa on ollut hengellistä toimintaa ja viime sotien aikana kalliolta tehtiin ilmavalvontaa. 

Tapahtuman järjestävä Livonsaaren kyläyhdistys tarjoaa Samppavuorella kahvit ja mehut.

Tervetuloa! 

Näkötornille johtaa pysäköintipaikalta osoitteesta Pontikkalantie 119 lähtevä noin 350 metriä pitkä osittain vaikeakulkuinen polku. Parkkipaikka on pieni ja Pontikkalantie on kapea, joten tilaisuuteen saapuvien on hyvä suosia kimppakyytejä. Pontikkalantie risteää Pohjanpääntieltä n. 1,8 km päässä Velkuantieltä. 

Lisätietoja, Livonsaaren kyläyhdistys ry: 
Leena Heikkilä, leena.heikkila@dnainternet.net, 0400 527657, puheenjohtaja 
Pekka Peltomäki, pekkajpeltomaki@gmail.com, 050 5693288, johtokunnan jäsenCopyright (c)2020, All Rights Reserved.